
خانم سمیرا سلیمانیان زندگی خود را با کلی بدهی و ورشکستگی شروع می کند و در حالیکه از ترس طلبکارها خواب راحت نداشت، با خرید یک چرخ خیاطی قسطی از سمساری، برکت در زندگیاش جاری میشود.سال ۹۰ وقتی با داشتن چهار فرزند ورشکست کردند و از ترس طلبکارها خواب راحت نداشت تصمیمش را گرفت. به […]
خانم سمیرا سلیمانیان زندگی خود را با کلی بدهی و ورشکستگی شروع می کند و در حالیکه از ترس طلبکارها خواب راحت نداشت، با خرید یک چرخ خیاطی قسطی از سمساری، برکت در زندگیاش جاری میشود.سال ۹۰ وقتی با داشتن چهار فرزند ورشکست کردند و از ترس طلبکارها خواب راحت نداشت تصمیمش را گرفت. به سمساری محل رفت و یک چرخ خیاطی قسطی گرفت. قیمت چرخ خیاطی ۲۵۰ هزار تومان و باید در پنج قسط ۵۰ هزار تومانی هزینه را پرداخت میکرد. مادرش از او یک هنرمند ساخته بود و حالا میتوانست نتیجه آموزشهایی که مادر در کودکی به او داده بود را ببیند.
شروع کرد به دوختن دستگیرههای آشپزخانه و کمی بعد کاور مبل و ماشین. وقتی پشت چرخ خیاطی مینشست به هزاران زن دیگری فکر میکرد که در شرایط مشابه یا بدتر از او قرار دارند و نمیدانند چطور میتوانند چرخ اقتصاد خانوادهشان را بچرخانند و چه شبها و روزهای پراندوهی را پشت سر میگذارند. همین شد که به بسیج محله رفت و درخواست کرد مکانی جهت آموزش رایگان خیاطی به بانوان نیازمند در اختیارش قرار دهند.
صبح زود بچهها را روانه مدرسه میکرد. از خانه خارج میشد، کارهای بانکی برای گرفتن وام را انجام میداد، برای فروش محصولاتی که دوخته بود بازاریابی میکرد، پول طلبکاری را که آماده کرده بود میداد، به پایگاه بسیج میرفت و شروع به آموزش رایگان به بانوان نیازمند و علاقمند میکرد، غروب به خانه برمیگشت. شام تدارک میدید و با همسر و بچهها وقت میگذراند. به درس و مشقشان رسیدگی میکرد و ساعت ۹ شب باز پشت چرخ خیاطی مینشست و تا ساعت ۴ صبح کاور مبل و ماشین میدوخت. کم کم در این زمینه چنان ماهر شد که حرفی برای گفتن داشت و میتوانست روی پولی که از این راه کسب میکرد برنامه ریزی کند.
ایجاد صندوق وام خانگی
در پایگاه بسیج با زنان مختلفی آشنا شد. زنانی که دغدغه نان و معیشت داشتند. تمام فکرش این بود که چطور میتواند به آنها کمک کند. سرمایهای نداشت تا کار بزرگتری انجام دهد. تصمیم گرفت با همکاری هنرجوهایش یک صندوق وام خانگی تشکیل دهند. همه باید ماهی صد هزار تومان به صندوق واریز میکردند و ماهیانه قرعه کشی وام دو میلیونی انجام میشد.
وقتی قرعه به نامش افتاد و ۲ میلیون سرمایه به دست آورد فکرش را عملی کرد. با کمک ۶ نفر از هنرجوهایش تیمی تشکیل داد و در یک روز داغ تیرماه سال نود موسسه را افتتاح کرد. نام موسسه را «مجمع بانوان هنرمند» گذاشتند. مجمعی که قرار بود خیلی زود بزرگ و بزرگتر شود و دست زنان خود سرپرست و بدسرپرست زیادی را بگیرد. مجمع از هر تولیدی حمایت میکرد و در ضمن آموزشهای لازم را هم به صورت رایگان در اختیار زنان جویای کار قرار میداد.هر هنرجوی علاقمند، به مرور به یک مربی ماهر تبدیل میشد و در کنار کارش به زنان دیگری هم آموزش میداد. بانوان بعد از آموزش، محصول تولید میکردند و موسسه برایشان بازاریابی میکرد و محصول را به فروش میرساند.
ترشی فروشی
اوایل بیشتر محصولات ترشیجات خانگی بودند و خانم سمیرا سلیمانیان وقتی در گروههای واتساپی یا شهر کنگان به معرفی محصولات میپرداخت مورد طعنه عدهای قرار میگرفت و خانم ترشی فروش خطاب میشد. وقتی با اشتیاق درباره کارش و فعالیت موسسهاش صحبت میکرد میگفتند: ترشی فروشی که آنقدر تبلیغ و سخنرانی لازم ندارد!اینها اما کوچکترین خللی در کارش وارد نکرد. گرچه بارها و بارها جهت در اختیار گرفتن فضایی بزرگتر با هر مسؤولی صحبت کرد و تقاضا داد اما حمایتی ندید ولی باز هم با همان روحیه قوی ادامه داد.
شکستن حصار وابستگی مالی
در گروههای واتساپی پیامهای انگیزشی میفرستاد و زنان را به فراگیری هنرهای مختلف جهت استقلال مالی تشویق میکرد. پیامهای مختلفی دریافت میکرد. زنانی را میدید که جرات و جسارت بیرون آمدن از خانه و شکستن حصار وابستگی مالی خود را ندارند و خانم سلیمانیان با آرامش و صبر راهنماییشان میکرد و آنقدر انگیزه میداد تا اعتماد به نفس از دست رفته را بازیابند و وارد چرخه تولید و اقتصاد شوند.
میگوید هیچ چیز برایم لذت بخشتر از این نیست که یک مادر با شوق بگوید که با درآمد خودش و فروش محصولاتی که زیر نظر موسسه تولید کرده برای فرزندانش لباس خریده یا هزینه درمان والدینش را داده و حتی یک وعده شام خانواده را به رستورانی دعوت کرده است. زندگی را همینقدر ساده و زیبا میبیند.
تبدیل موسسه به شرکت تعاونی
خانم سمیرا سلیمانیان با پشتکار و برنامه ریزی و بدون کوچکترین حمایتی از طرف دستگاههای دولتی کارش را گسترش میدهد و روز به روز تعداد بیشتری از زنان جویای کار را تحت آموزش و پوشش موسسه قرار میدهد. کم کم موسسه را به یک شرکت تعاونی به نام «بانوان کارآفرین آسمان جنوب» تبدیل میکند. تعاونی بزرگی که با تلاش و پشتکار، موفق به دریافت ایزوها و مجوزهای داخلی و بین المللی فراوانی شده به اروپا را دارد و کیفیت ۷۰ درصد تولید محصولش تایید شده است.
آموزش ۴۵ هزار هنرجو
اکنون شرکت در ۳۳۰ رشته که شامل انواع مواد غذایی است. این شرکت تنها موسسه مشاغل خانگی در استان بوشهر است که مجوز صادرات، صنایع دستی، علوم قرآنی، کشاورزی، آرایش و پیرایش، کودک، موسیقی و… مشغول آموزش و تولید محصول است و دارای ۱۳ شعبه در استانهای بوشهر، هرمزگان، اصفهان و یزد که بیش از ۴۵ هزار هنرجو را تحت آموزش دارد.
آموزش کودکان در زمینههای مختلف هنری
خانم سلیمانیان تاکید زیادی بر آموزش کودکان در زمینههای مختلف هنری و فنی دارد و معتقد است هر مادری علاوه بر توجه به درس و تحصیل فرزندان باید توجه ویژهای نیز به کسب مهارتهای فنی داشته باشد تا انسانهایی توانمند تحویل جامعه دهد. او حالا فقط یک آرزو دارد و آن اینکه در جشن ۱۵ سالگی موسسهاش تمام زنان نیازمند را تحت پوشش قرار داده و هر زنی بتواند با توجه به علاقه و تواناییاش چرخ اقتصاد خانواده را بچرخاند و به این طریق اقتصاد کشور پویا شود. او به زنان جویای کار که سرمایهای در دست ندارند توصیه میکند برای شروع وارد تولید مواد غذایی خانگی شوند چرا که این حرفه در حال حاضر هم مشتریان فروانی دارد و هم نیاز به سرمایه اندکی دارد.
افتخارات
مدیر عاملی شرکت تعاونی بانوان کارآفرین آسمان جنوب (که یازده زیر مجموعه در سراسر کشور داره)، مدیر عاملی شرکت تعاونی بهتاب حاصل کنگان، مدیر عاملی شرکت تعاونی بهپوش، مدیر مرکز جهاد دانشگاهی واحد کنگان، دریافت چند گواهینامه تخصصی داخلی، جهادگر نمونه استان، کارآفرین نمونه استانی به مدت ۲ سال پی در پی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، منتخب زن صنعتگر در سال ۱۳۹۹، سابقه چهار سال فعالیت به عنوان راهبر شغلی کمیته امداد امام خمینی از سال ۱۳۹۶ تاکنون، سابقه ۳سال فعالیت به عنوان راهبر دوستی کمیته امداد امام خمینی از سال۱۳۹۷تاکنون، کارافرین نمونه زن عشایر سال ۱۴۰ (جهاد سازندگی)، کارافرین نمونه مشاغل خانگی ۱۴۰۰ (پیشران) و موفقیت در دریافت نشان فعال حامی زنان بخشی از افتخارات سمیرا سلیمانیان است.
منبع: فارس – مرضیه جهاندیده
نظرات