در خانه رئیس و مرئوس خود باشید(دکتر حوریه یحیایی)

در خانه رئیس و مرئوس خود باشید(دکتر حوریه یحیایی)
تیر 31, 1399
379 بازدید

طبق اصل 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تامین شرایط و امکانات کار برای همه و قرار دادن وسایل کار برای همه در اختیار همه کسانیکه قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، موید اهمیت و جایگاه ویژه اشتغال در کشور ماست.  از اینرو لزوم تحولی شگرف در زمینه اقتصاد و محیط های کاری بیش […]

طبق اصل 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تامین شرایط و امکانات کار برای همه و قرار دادن وسایل کار برای همه در اختیار همه کسانیکه قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، موید اهمیت و جایگاه ویژه اشتغال در کشور ماست.  از اینرو لزوم تحولی شگرف در زمینه اقتصاد و محیط های کاری بیش از پیش بنظر می رسد. البته این مبحث تنها مختص به کشور ما نبوده و در سراسر جهان رفته رفته مرز میان خانه و محل کار در حال از بین رفتن است و افراد گرایش بیشتر به کسب و کارهای کوچک خانگی نسبت به فضاهای کاری صنعتی مدرن نشان می دهند. اما آنچه باعث ادامه رشد و پیشرفت این سبک کارآفرینی شده، به عرصه آمدن فناوری های جدید همچون اینترنت و فضای مجازی است که رونق و پیشرفت هر چه بیشتر کارآفرینی های خانگی را به ارمغان می آورد. زیرا این امر باعث تسهیل در خرید و فروش کالاهای تولید شده می شود و فرد در فضای خانه خلا ارتباط با دنیای بیرون را احساس نمی کند. از طرف دیگر به علت تغییر سازمانی بسیاری از کارخانه جات و موسسات و سازمان ها و پیدایش بحث مهمی بنام برون سپاری باعث گشته افراد زیادی بتوانند از محل زندگی خود مسولیت کارهایی را بعهده بگیرند که دیگری نیازی به تردد بین خانه و محل کار نیست. مشاغل خانگی جنسیت نمی شناسند و مختص مردان و یا زنان نیستند. افراد می توانند به سادگی محیط خانه خود را تبدیل به دفتر کار کنند و در خانه درآمد زایی داشته باشند.

از اینرو مدت زمانی است که کسب و کارهای خانگی یکی از شاخه های مهم اقتصاد هر جامعه به شمار می آید که به علت وجود صرفه های اقتصادی همچون عدم پرداخت هزینه مختص به مکان و انعطاف پذیری و پویایی مورد توجه قرار می گیرد. حضور نداشتن افراد به صورت متمرکز در ساعت خاص اداری و نبود هزینه رفت و آمد از سایر مزایای آن است. موارد مذکور می تواند انگیزه های صد چندانی در این بخش ایجاد نماید. عموما این مشاغل با سرمایه گزاری های اندک قابل تاسیس است و این خود به عنوان یکی از بزرگترین مزایای کارآفرینی خانگی محسوب می شود. عامل مهم دیگر استقلال فرد در کسب و کارهای خانگی است.

از انجایی که فرد مسولیت صفر تا صد کار را بر عهده دارد از امنیت شغلی بیشتری برخوردار خواهد بود. در بررسی تاریخچه و پیشینه بسیاری از کارخانجات و یا موسسات بزرگ تجاری و صنعتی معروف به وفور مشاهده می شود که برای شروع، کسب و کار خود را از زیرزمین منزل خود آغاز نموده اند. از آنجایی که شخص کارآفرین از فضای منزل و امکانات موجود در محل زندگی خود استفاده می کند در صورت بروز رکود های اقتصادی کمتر آسیب دیده و شانس رسیدن به موفقیت در آن بیشتر است. برای تاسیس این سبک از کسب و کار نیاز به گرفتن مجوزهای دست و پا گیر اداری نیست و فرد از آزادی عمل بیشتری برخوردار است. معافیت مالیاتی، عوارض اداری و تجاری، برخورداری از وام های قرض الحسنه برای گسترش کار از مزایای کارآفرینی خانگی است.

در همین راستا معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار گام های موثری در زمینه توسعه مشاغل خانگی را از طریق دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی به اجرا درآورده است. این الگو به افراد کمک می کند در ابتدای کار به بنگاه های بالادستی و افراد پشتیبان حقیقی و حقوقی که توان انجام کار را دارند، متصل شده، کار را آغاز کرده، درآمدزایی داشته و به اشتغال و درآمد پایدار دست یابند. با شکل گیری یک شغل خانگی کارآفرینی مبتنی بر علم اشتغال اثربخش دانش آموختگان آموزش عالی، تولید ثروت و اشتغال و تحقق شعار جهش تولید و در نهایت خودکفایی اقتصادی محقق خواهد شد.

همه ی این مطالب حاکی از آن است که هر خانه می تواند محلی برای کارآفرینی باشد و البته تحقق این هدف می تواند سهم شگفت انگیزی در کاهش بیکاری و افزایش اشتغال در کشور داشته باشد. تنها کافی است علایق و مهارت های خود را جدی تر دنبال کرده و از آن ها درآمد زایی کنیم. در این سال ها که اشتیاق برای کارمند شدن و استخدام در دستگاه های دولتی موج می زند، تنها یک کارآفرین موفق می تواند گواه آن باشد که کارفرآینی آن هم از جنس کسب و کارهای خانگی می تواند نقش مهم و تعیین کننده ای در شرایط حال حاضر داشته باشد.

دکتر حوریه یحیایی

برچسب‌ها:, , , , , , , , ,